Første samling

Langhelgen 4.-7. april var brigaden samlet på MSTs idylliske kurssenter Paulo Freire utenfor byen Caruaru. Dette var første gang hele brigaden var samlet siden vi dro ut i bosettingene for tre uker siden. Informasjonsarbeid og politisk program sto på dagsorden.

Første samling

I løpet av langhelgen 4.-7. april var brigaden samlet på MSTs idylliske kurssenter Paulo Freire, som ligger på området til bosettingen Normandia utenfor byen Caruaru. Dette var første gang brigaden var samlet siden vi for  tre uker siden dro fra hverandre for å bo og arbeide i bosetningene. Og det startet slik det uunngåelig måtte starte, med utveksling av erfaringer, gode historier og mang en god latter.

 

Etter et allmøte og litt oppklaring om hva som skulle skje resten av helgen, kom vi etter hvert i gang med informasjonsarbeidet. Tekster til reisebrevet ble kartlagt og skrevet. Tekster og artikler ble lest og, som i løpet av resten av helgen forøvrig, noen ble skysset inn til byen for å bruke Internett. Torsdagskvelden endte i dansing og fest, hvor den lokale dansen forró var et viktig element.

Gjennom hele helgen arbeidet vi med informasjonsarbeidet, og mange av dere vil i løpet av de nærmeste ukene få vårt reisebrev i posten som bevis på mitt ord.

Vi hadde også et politisk program. På fredagen kom de to MST-lederene Jaime og Raminho for å fortelle om hvordan ståa er i organisasjonen i disse dager. Presidentens gård var blitt okkupert, media vil sverte MST, forberedelsene til aprils mange okkupasjoner er i full gang og store  kampanjer mot det planlagte frihandelsområdet ALCA er i emning.

Ellers fortalte koordinator Torkjell om INCRA, som er det statlige organet for jordreform, og hva de gjør. Ana Claudia fra MSTs delstatsledelse fortalte om kultur og kommunikasjonssektoren i organisasjonen, mens tre studenter fra Caruaru snakket om ALCA, MST og studentbevegelsen i Brasil.

Og etter lørdagens fest, med mer forró, var det tilbake til livet på bygda med bønner, mais og kyr.

Ståle

Land